Wat is de verwachting voor de energieprijzen van 2013? De laatste jaren zijn de energieprijzen alleen maar gestegen. De energietarieven zijn op dit moment redelijk hoog en de verwachting van energieprijzen is dat dit de komende jaren nog wel even zal aanhouden. Al met al blijft het lastig om een voorspelling te doen, vooral in het huidige economische klimaat.

Onlangs hebben drie grote energieleveranciers; Nuon, Essent en Eneco een daling aangegeven van hun energietarieven. Maar door onder ander de belastingstijging zult u als consument hier waarschijnlijk weinig van merken.

Over het algemeen voorspellen we een daling van de gastarieven en verwachten we een lichte stijging van de Electra tarieven.

Daarbij de stijgende netbeheerkosten en energiebelasting betekent een lasten verhoging als het gaat om energie. Alhoewel de grote spelers Nuon, Essent en Eneco een prijsdaling hebben aangekondigd doet u er goed aan ook deze energieleveranciers goed te vergelijken met andere leveranciers. Voor elke individuele situatie is wel weer een andere leverancier aantrekkelijker. Maak met behulp van onze online energie vergelijker de juiste keuze voor uw situatie, en bespaar op uw energiekosten!

Vergelijk uw aanbieder de huidige energieprijzen en bespaar op uw energiekosten.

Verwachting energieprijzen 2012-2013

De verwachting is dat energieprijzen in 2012 iets zullen stijgen. Vooral de gasprijzen zullen omhoog gaan door de opgekrabbelde olieprijs. De algemene verwachting is dat de energieprijzen in 2012 en de toekomstige jaren alleen maar zal stijgen door hogere belastingen en schaarste.